Over mij

Als klein jongetje was ik altijd al gefascineerd over de koude oorlog, spionage, en de spannende ontsnappingen over de muur. Geen film over de Berlijnse muur ging aan mij voorbij en bijna alle boeken die de bibliotheek toen had heb ik wel gelezen. Logisch dan ook dat ik op de basisschool ook een spreekbeurt over de Berlijnse muur mocht houden.

In 2016 bezocht ik Berlijn weer eens, we trokken er 5 dagen vooruit en bezochten de Berliner Unterwelten, alle plekken langs de Berlijnse muur, het Olympisch Stadion en nog veel meer prachtige plekken in de stad.

Berlijn stond bij mij altijd al hoog op het lijstje van bijzondere steden en met veel ervaring in Duitsland is Berlijn wel een andere stad dan bijvoorbeeld M√ľnchen waar ik op zich ook graag naar toe ga voor een stedentrip.

Op deze website neem ik je mee langs de mooiste plekken langs de Berlijnse muur, en hoop ik je te kunnen informeren over de geschiedenis. Sta er even bij stil dat de muur pas 30 jaar geleden is gevallen en dat tot 1989 de inwoners van Berlijn moesten leven met het feit dat een betonnen muur hun stad verdeelde en er altijd een vorm van onrust in het leven van de mensen zat. Zodra de sirene ging wisten de Berlijners niet hoe snel ze naar een bunker moesten rennen.

Ik hoop dat je veel hebt aan de informatie en bij mijn volgende bezoeken aan de stad doe ik zeker weer nieuwe tips op die ik gelijk met jullie zal delen.

Vincent