Tours langs de Berlijnse muur

Inhoudsopgave

  Natuurlijk kun je zelf aan de hand van een plattegrond (of google maps op je mobiel) langs de hoogtepunten van de Berlijnse muur lopen/fietsen/touren. Toch kan ik iedereen van harte aanbevelen om een georganiseerde tour te nemen. Op deze pagina krijg je een overzicht van alle Tours langs de Berlijnse muur.

  Waarom? Heel eenvoudig praktisch alle tours worden uitgevoerd door een erkende gids met heel veel kennis over de Berlijnse muur. Veel informatie komt echt vanuit ervaringen van familieleden of vrienden. Informatie die je niet kunt vinden in een reisgids of zelfs niet op deze website. Ook vertellen de meeste tourgidsen veel over de Geschiedenis van de Berlijnse muur.

  De meeste tourgidsen bij een georganiseerde excursie langs de Berlijnse muur hebben een uitgesproken enthousiasme en vertellen graag over wat de muur betekende n het dagelijkse leven van veel Berlijners.

  Fietsen Langs de Berlijnse muur

  Maak je klaar voor een halve dag fietsen door Berlijn. De ervaren gids neemt je in 3,5 uur mee langs alle belangrijke punten van de Berlijnse muur. Je fiets in totaal tussen de 15 a 20 kilometer en ziet naast de Berlijnse uur onder andere de Reichstag, Mauerpark, de Gedenkstätte en nog veel meer belangrijke punten uit de geschiedenis van de Berlijnse muur.

  Tours langs de Berlijnse muur

  De fietstours worden uitgevoerd door een Nederlandstailige gids en je fiets is vanzelfsprekend bij de tour inbegrepen. (Kinderzitjes en elektrische fietsen tegen een toeslag)

  Een algemene fietstour door Berlijn

  Naast een fietsroute langs de hoogtepunten van de Berlijnse muur is er ook een tweede fietstocht met gids waarbij je langs alle bezienswaardigheden in Berlijn fiets. Ook deze route doe je samen met een ervaren gids. Je ziet vanzelfsprekend delen van de muur maar tijdens deze fietstocht is er ook aandacht voor de andere bezienswaardigheden in de stad. Zoals de Berlijnse Dom, De Reichstag en de Gendarmenmarkt.

  Het is aan te raden om de fietsttours door Berlijn van te voren te reserveren. Vooral in het hoogseizoen is het druk en de groepsgrote is beperkt.

  Wandelen door Berlijn en langs de Berlijnse muur

  Met een kleine groep (max. 15 personen) loop je in 2 uur tijd langs alle highlights van Berlijn. Waarbij er veel aandacht is voor de koude oorlog en de geschiedenis van de Berlijnse muur. De deskundige gidsen vertellen met veel passie over hun stad. Het is een perfecte manier om Berlijn in de basis te ontdekken. Vooral als je weinig tijd hebt. De gidsen spreken goed engels en de tours gaan in principe onder elke weersomstandigheden door.

  ttps://www.getyourguide.nl/activity/berlijn-l17/berlijn-derde-rijk-koude-oorlog-wandeltour-kleine-groep-t280242

  Tours langs de berlijnse muur met een Trabant

  Ken je de Trabant nog? Het kleine autootje uit Oost-Duitsland? Met deze grappige viertakt autootjes maak je gedurende 75 minuten een rondrit door Berlijn langs de beroemde pleinen en de bezienswaardigheden in Berlijn. Natuurlijk ontbreekt de Berlijnse muur niet tijdens de tour.

  Via de autoradio krijg je van je gids de juiste informatie en instructies. Als afsluiter krijg je na afloop een echt Trabi rijbewijs.

  Wandeltour door de bunkers van Berlijn

  Tijdens de koude oorlog zochten de inwoners van Berlijn met enige regelmaat de veiligheid op van één van de vele “Schutzbunkers” in de stad.
  Deze bunkers werden al in de tweede wereld oorlog aangelegd om de bevolking te beschermen tegen bom- en gifgasaanvallen.

  Tegenwoordig kun je door de bunkers wandelen met een gids, een rondleiding duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en neemt je mee langs de diverse ruimtes in één van de 3000 bunkers in Berlijn.

  De ervaren gids met een gezonde dosis humor neemt je mee en toont je de slaapzalen, de keukens en de voorzieningen om in leven te blijven in de bunkers. Ik vond de tour zeer indrukwekkend en je krijgt tijdens de tour een goed beeld van het leven in de koude oorlog en ook de angst die er heerste.

  De Rondleidingen in de Unterwelten van Berlijn worden gegeven door een stichting, al het geld wat wordt verdiend met de rondleidingen wordt gebruikt om de bunkers in stand te houden en te herstellen. De tours worden gegeven in het Duits en Engels en op sommige dagen ook in het Nederlands.

  Het kantoor van Berliner Unterwelten kun je vinden naast het u-bahn station Gesundbrunnen, daar is ook een klein museum ingericht over de bunkers van Berlijn.